Woont u binnenkort in De Meeuwen?

Wonen aan de rand van de binnenstad!

Nieuwbouw in De Meeuwen

De Meeuwen is een kleine wijk in de stad Groningen, gelegen tussen het Winschoterdiep en de toegangsweg vanaf het Europaplein. De wijk is ideaal gesitueerd nabij diverse uitvalswegen en via het Tromp-bruggetje loopt u zo de gezellige binnenstad van Groningen in. De Meeuwen grenst aan de leuke wijk De Oosterpoort met het cultuurcentrum De Oosterpoort om de hoek. In de wijk zijn basisvoorzieningen als een supermarkt, basisschool en kinderopvang aanwezig.

Architectuur

De architect heeft voor de woningen gekozen voor prachtige bakstenen gevels, rijk aan bijzondere detailleringen. Deze architectuur sluit perfect aan bij zowel het groen en de bestaande bebouwing in de Barkmolenstraat maar biedt ook een soort afscheiding naar de Europaweg als grens van de wijk Oosterpoort. Een fraai beeld!

Groen en duurzaam

In het plan is veel aandacht besteed aan groen. Er zijn veel bomen behouden gebleven en er wordt zowel water als groen toegevoegd aan de buurt. De wadi midden in het plan geeft zowel regenwater als natuur de ruimte en is tevens een ideale speelplek voor kinderen. Ook is er gedacht aan een huis voor vleermuizen… een mooi evenwicht tussen mens, gebouw en natuur.

Uiteraard worden de uitstekend geïsoleerde woningen gasloos gebouwd en voorzien van een warmtepomp met grotendeels vloerverwarming. Daarnaast zullen alle huizen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen. Het hemelwater wordt afgevoerd in de wadi middels een infiltratiesysteem. De Meeuwen is klaar voor de toekomst!

Deel deze pagina:

Hoe kunnen we u helpen?